STILLEPUNKT

Enkelt og ufattelig værdifuldt
Stillepunkt er en afspændingstilstand. Ved hjælp af en meget enkel KST-teknik kan både børn og voksne bringes i stillepunkt.

Teknikken regnes for den vigtigste af alle i Kranio-Sakral Terapien.

Når terapeuten giver sin klient stillepunkt, virker det som naturens egen doping. I den unikke afspændingstilstand kan kroppen reparere og styrke sig selv på sine egne betingelser.

Hvad sker der i stillepunkt?
Blodtrykket og pulsen falder og med et EEG-apparat, der registrerer hjernebølger kan det måles, at man i stillepunkt befinder sig i en tilstand af ”alfa-bølger”, som gør at man efterfølgende bliver meget kvikkere, og hjernen fungerer bedre. Under stillepunkt er personen ved fuld bevidsthed.

Vi har brug for stillepunkt
I en tilstand af stress eller chok har kroppen ikke overskud til at kunne reparere sig selv, og konsekvensen bliver let, at den hurtigere forfalder og lettere bliver angrebet af sygdomme.

I choktilstand fungerer kroppen med det sympatiske nervesystem, ”stressnerve-systemet”. Når vi bringes i stillepunkt skifter kroppen over til det parasympatiske nervesystem, ”afspændingsnervesystemet”.

I denne tilstand kan kroppen ganske naturligt begynde at genopbygge sig selv.

Piskesmæld og stillepunkt
Når den forulykkede bringes i stillepunkt umiddelbart efter ulykken, begynder kroppen straks at genopbygge sig selv, og skaden efter et piskesmæld kan faktisk begrænses til en forbigående ømhed.

Hvis den forulykkede derimod ikke bliver behandlet, går der blot 2-3 uger, før en ond cirkel begynder at tage form: Jo flere smerter – jo mere spænder kroppen – des mindre blod kommer der rundt med ilt og næring til muskler og organer – og desto mere klemmes nervebanerne, så det gør endnu mere ondt.

Selv om der går noget tid, inden den forulykkede får sin første behandling, er stillepunkt stadig den rigtige behandling. Det tager blot længere tid at bringe kroppen ud af den smertefulde choktilstand.

Hvordan foregår det
Under behandlingen ligger den voksne klient på briksen. Børn og babyer kan alternativt sidde på forældrenes skød eller på behandlerens arm.

Terapeuten kan trykke meget blidt, maksimalt 4 gram, flere forskellige steder på kroppen, f.eks. på hoved eller bækken. Det er kroppens central-nervesystem og cerebrospinalvæske, som terapeuten holder på.

Med det meget blide tryk bliver cerebrospinalvæskens pumpebevægelse forsinket en anelse, og i løbet af et splitsekund skifter klienten over på det parasympatiske nervesystem. Klienten oplever det som at synke ned gennem madrassen, mens der breder sig en dejlig varm følelse i kroppen – næsten som lykke.