SPØRGSMÅL OG SVAR

Her finder du fyldestgørende svar på en lang række af de spørgsmål, som ofte bliver stillet. Alle spørgsmål og svar er formuleret neutrale, og omhandler kun faglige og generelle emner.

Tilbage til om KST Akademiet

Astma
Jeg er 24 år og har haft astma i nu 10 år.
Jeg får Spirocort og Brekanyl, men har nu læst mig til, at bivirkningerne af medicinen er stress – fordi det binyrebark hormon der er i medicinen, stresser kroppen til at yde ekstra. Jeg har store problemer med stress – har svært ved at koncentrere mig om mine studier, og er forfærdelig rastløs. Mine venner tror jeg har damp (ADHD). Derfor vil jeg så gerne af med min spray, men er desværre afhængig af den. Har du forslag til, hvad jeg kan gøre, så jeg kan slippe medicinen?

Min erfaring er, at mange klienter med astma, har en skæv ryg og eller bækken. Hvis hvirvlerne har forskudt sig, der hvor spinalnerverne går ud til lungerne og brystkassen, vil det være vanskeligt for ribbenene at hæve og sænke sig. Dette besværliggør lungernes arbejde med at blive fyldt med ny luft.

Jeg har god erfaring med at rette bækkenet og ryggen med et meget let tryk. Når ryggen er lige, er det vigtig at løsne de muskler, som er på hver side af rygsøjlen – de sidder jo og trykker på nerverne, som skal forsyne brystkassen med nerveimpulser. Det er som, hvis man træder på en haveslange – så kommer der ikke så meget vand ud. Men det er også vigtigt, at du efterfølgende venepumper på de før så spændte muskler – så de ikke spænder op igen. Du kan finde en behandler på min hjemmeside under behandlerlisten. Men det er vigtigt, at vedkommende har taget det kursus, der hedder Ret Ryg- og Nakkehvirvler, for at kunne rette din ryg og hjælpe dig med din astma.

– Normalen er at samtlige bluser efter amning blev gylpet til…

Her lidt historik på mit barnebarn, som glæder sig til at komme under dine kyndige hænder senere i dag, onsdag. Og 1000 tak fordi du tager dig tiden til det.

Hun er 3 mdr gammel.

Planlagt hjemmefødsel. Men grundet dalende hjertelyd ved veer blev de akut indlagt på sygehuset til sidst.

Født sund og frisk 10 dage efter termin – vægt 2600 – viklet ind i navlesnor, også om hals – lå skævt i bækkenet – slugte lidt grønt fostervand – 30 timer fra 1. ve til fødsel.

Favoritside højre (falder tilbage efter at være blevet rettet op med Kranio Sakral – behandlet kontinuerligt ca 2-3 x mdl – første behandling 10 timer efter fødsel)

Bliver 100 % ammet.

Har stråle-gylpet siden fødsel (gylper lidt mindre hvis mælken malkes ud, og hun får det via flaske)

Er tydeligvis generet af gylpen/syren. Bliver urolig og krummer sig sammen/spænder op i kroppen lige før gylpningen, som kan stå på længe.

Har indenfor de seneste 14 dage, 2 gange fået gylpen i luftrøret, hvor denne er blevet blokeret, så hun ikke har kunnet trække sit vejr. Begge gange har det været ekstremt, og der har været tilkaldt ambulance og læge m/indlæggelse.

Skal på fredag påbegynde undersøgelse på børneafdelingen for årsag. Refluks og mælkeallergi er bl a under mistanke. (komælks protein og laktose via amme mælken har været seponeret i 2 mdr., hvilket har reduceret gylpningen med ca. 50%)

Hej Trine

Mange tak for hjælpen i onsdags.

Det har absolut ændret situationen for mit barnebarn (og hendes familie)

Min datter sendte et billede, fredag eftermiddag, af hende. Her har hun den samme trøje på for anden dag i streg. Det er en SENSATION. Normalen er at samtlige bluser efter amning blev gylpet til + dem hun har på, både to og fire timer efter amning, hvor hun stadig sendte skyller op.  Hun gylper nu alm tynd mælk op, som hun bare spytter ud. Og i meget små mængder. Tidligere var gylpen slimet og tyk, hvorfor det nok lettere satte sig fast, og endte i luftrøret, som det jo har gjort 2 gange.

De er stoppet med at lægge hende på maven og ”træner” meget, med at rulle hende modsat sammen.

Vi er meget taknemmelige.

Og du har ret… det med at behandle sit eget barnebarn, er svært. Jeg havde fx ikke luret hendes ekstreme tendens til svaj. Har nok vænnet mig til, at sådan så hun ud.

Men hvor gir det dog mening, at overstrækket medfører spænding i spiserør, luftrør og i lukkemusklen.

Mange hilsner

En taknemmelig mor

Gravide og KST?
Jeg har en klient der er gravid i 3. måned. Hvordan er det nu med gravide og KST?

Den mest almindelige årsag til ufrivillige aborter er stress. Fosteret sidder først rigtig fast efter 12. uge, og er moderen stresset, kan fosteret afstødes. Så det er en rigtig god idé at give stillepunkt, men ikke flere KST teknikker især i denne periode. Stillepunkt er en afspændingsteknik i KST, som kan ændre stress-nervesystemet (det sympatiske) til afspændings-nervesystem (det parasympatiske). Det er meget behageligt for både fosteret og moderen at få denne afspænding. Ofte siger kvinder, at de kan mærke at barnet nyder denne ro.
Også længere fremme i graviditeten og helt op til fødslen er det en rigtig god idé at få stillepunkt – kroppen bliver så dejlig afspændt og afstresset.
Min erfaring er, at det giver rolige, harmoniske børn – i al fald alle dem jeg kender til, og det er blevet til nogle stykker, i de mere end 25 år jeg har behandlet med KST.

NB: Især hvis kvinder er blevet gravide med reagensglasmetoden, er stress en stor trussel til at afstøde ægget. Her er det også en rigtig god idé med et afstressende Stillepunkt i mindst ½ time – og gerne længere.

Luk denne tekst

Hjertebanken, ryste- og svedeture
Jeg har i mange år haft hjertebanken, ryste- og svedeture, kan du hjælpe mig?
Jeg har fået konstateret for højt blodtryk og er meget presset arbejdsmæssigt.

Det er vigtigt at få stress ud af kroppen. Det er det, der belaster dig så meget, at du ryster og sveder. KST er, med den teknik der hedder Stillepunkt, rigtigt god til at få blodtrykket og dermed din stresstilstand sat ned. Det kan man ofte måle fra den ene behandling til den anden. Det er vigtigt, at du finder en KST behandler, der kan give dig Stillepunkt – så længe du har brug for det.

– En sund og fysisk (velfungerende) 66-årig

En sund og fysisk (velfungerende) 66-årig mand begyndte pludselig at hoste.
Alle troede, at det var Covid 19, men han måtte ikke blive kontrolleret for smitten.
Han blev isoleret, men hosten tog til, og efter 6 uger blev han endelig tjekket – hele tre gange, for at være sikker. Alle prøver var negative.
Så blev han CT-scannet, fik taget mange blodprøver, først på det ene hospital, dernæst på et andet.
Han fik 3 forskellige slags penicillin, men hosten blev værre og værre.
I perioden tabte han 10 kg.
Diagnosen lød på mulig kræft eller tuberkulose.
Han blev svagere og svagere – men fik stadig ingen diagnose, og trods penicillinen steg hans infektionstal.
Under den sidste indlæggelse fik han så ondt i nakken, at han ikke kunne hoste på grund af smerter.
Han fik lov til at komme hjem og overnatte – og i den tid kom han til behandling hos mig.
Her kunne jeg konstatere, at hans bækken var 10 cm skævt fra højre til venstre.
Slem scoliose i ryg og nakke.
Brystkassen var helt foldet ind og kroppen skruet.

Behandlingen varede 1 time, hvor manden ikke hostede.
Næste morgen ringede han glad. Han havde sovet igennem og kunne nu hoste igennem, så der kom mængder af slim op.
Forhistorien:
Personen havde overrevet akillessenen 1 år tidligere, og havde gået skævt med følgende ondt i knæene.
Dette har sandsynligvis ført til den skæve krop.
Mulig forklaring: Han har fået en infektion i lungerne, uden at kunne hoste ordentligt op på grund af skævheden i kroppen. Infektionen havde så kunnet udvikle sig i lungerne.
Nu fem dage efter sidste indlæggelse og første behandling er han udskrevet af sygehuset.

PS. Vigtige teknikker i behandlingen af klienten var:
Lændedrop, at løsne subscabularis, rette brystkassen og derefter 1. og 2. ribben.
Rettede derefter bækken, scoliosen i ryggen (nu var ribbenene jo løsnet) og til sidst nakken.

Indlæringsproblemer, koncentrationsbesvær m.m.
Min datter på 8 år har indlærings problemer, koncentrationsbesvær, er ofte meget hidsig og spiser ofte meget og usundt (slik og junk mad) når hun kan komme til det.
Kan KST hjælpe på det?

Min erfaring er, at KST har rigtig god virkning på indlærings -og koncentrationsproblemer. Ofte er det pga. for meget stress, hvilket også kan være årsag til hendes hidsighed og trang til sukker og let omsættelige kulhydrater, der giver en hurtig mæthed, men ofte har de bivirkninger. Især hvis der er skjult sukker og tilsætningsstoffer. Det gælder også light-produkter.
KST er godt til at rette op på de skader, der kan være sket. Årsagen kan stamme helt tilbage fra fødslen – fra ulykker, fald og slag. Det er selvfølgelig vigtigt at ændre på brændstoffet til kroppen. Hvis det forbliver junk mad og light-produkter, vil indlæringsproblemerne komme igen. Som starthjælp kan jeg anbefale bogen “Kernesund familie”. Den er ikke på nogen måde fanatisk, og det er muligt at lave ændringer, der passer ind i familiemønstret – det skal jo også fungere.

KOL og lungeproblemer

En 55-årig ellers aktiv mand kom til behandling, fordi han havde svært ved at følge med sin kone, når de var ude at gå.
”Jeg har ikke luft nok” sagde han, der ellers arbejdede som tømrer.  Han var rundrygget, så lungerne var klemte.
Jeg rettede hans rygsøjle op. Den var S-formet, hvilket begrænsede hans brystkasse i at udvide sig og trække sig sammen, som den gør ved normal vejrtrækning.

Han fik øvelser, som skulle give mere fleksibilitet i ribbensmuskulaturen, og herved mere effektiv vejrtrækning.
Efter to behandlinger skrev han glædestrålende, at hans vejrtrækning var blevet tjekket med et meget bedre resultat.

Konstant smerter i ryg og hoved efter arbejdsulykke
Jeg er en ung kvinde, der ved en arbejdsulykke har fået 200 kg. sodavandskasser ned over hovedet.

Jeg går rundt med konstante smerter i ryg og hoved. Min belastningstærskel er meget lav. Jeg magter ikke en gang at have gæster til en kop kaffe. Humøret er meget svingende og dybt forvivlet. Jeg er blevet scannet, uden at de kan ikke finde noget. Har fået besked om at holde mig i ro og vente på, at smerterne forsvinder!

I første omgang vil det være vigtigt at få det chok, kroppen har pådraget sig ud af centralnervesystemet. Når kroppen er i en stress tilstand, har den meget svært ved at regenerere (reparere) sig efter ulykken.
I KST bruger vi teknikken Stilllepunkt, som er i stand til at få chokket ud af systemet. Det påvirker både din fysiske og din psykiske tilstand. Det er jo klart, at når man har ondt, får man det jo også skidt med sit humør.

Derefter er det vigtigt, at du får løsnet dine muskler og får sat dine knogler på plads i både din lænd, ryg og kranium. Det er KST rigtig godt til. Men det er vigtigt, at du finder en behandler, som også kan rette nakke- og ryghvirvler.

E-mail for stort kranie

Planen var som sagt at vi  troede vi skulle ha’ haft lavet en trykmåling på vores søn, men takkede nej da vi blev bevidste om at det skulle foregå operativt.

Da vi forinden IKKE var oplyst om narkose/”operation”, valgte vi skrækslagende at sige nej tak – et valg baseret på en meget stærk mavefornemmelse og på baggrund af vores observationer om en fuldt veludviklet vores søn, som på alle måder altid har været normal, glad og frisk.

aftalen blev, at vi året efter, i stedet skulle komme til opfølgning på Rigshospitalet- denne gang kun for at se på hans trivsel og udvikling og IKKE med henblik på operation.

Forinden opfølgningen skulle han ha’ foretaget en trykmåling via øjnene- denne kunne foretages på øjenklinikken i Århus uden at skulle gennem kranie, hjernehinde og ind til hjernevæsken.

Trykmåling og generel øjentjek var helt som det skulle være. Øjenlægens ord var at der ikke var det mindste tegn på tryk i hjernen… Havde der været et tryk fik vi fortalt at det ville kunne ses på nerver/hinder, med det samme.

Alt så normalt ud og synet var upåklageligt.

Knap en måned efter kom vi til opfølgning på Rigshospitalet, hvor vi skulle konsultere (den overlæge vi før havde talt med)

Følgende er de notater jeg skrev ned på vej hjem i bilen:

Overlægen spørg hvordan det er gået og vi svarer at det er gået godt og vores søn forsat er i super go trivsel og udvikling.

Overlægen ber vores søn om at dreje hovedet kigger på ham og si’r :

Overlægen: ” jeg tror I skal forsøge at glemme at i overhovedet har været igennem det her…

Det ser rigtig pænt ud og han har faktisk ikke nogen speciel fremtrædende pande. ”

Overlægen måler med fingrene fra øre til øre på vores søn og siger:

Overlægen: ” her er også go’ bredde på kraniet”

Overlægen fortsætter og siger :

” der kommer aldrig til at blive noget med ham – det kan jeg godt love jer og jeg kunne ikke ha’ gjort det bedre selv i forhold til hvordan kraniet ser ud nu”

Overlægen slutter med af sige :

Overlægen: ” .. Og har har faktisk ikke et specielt langt hoved.

Vi takker overlægen og siger vi efter vores snak og aftale med ham, for første gang i to år fik ro i maven.

Vi takker fordi han lyttede til os og fordi han gav os tid i stedet for at ha’ travlt med operation.

Overlægen siger at hvis der nogensinde bliver problemer med synet eller med hovedpine så ved vi hvor vi skal gå hen.  ( han mener at vi kan komme til ham)

Denne konsultation tog ca. 5 min!

Vi forlod Rigshospitalet og var det ikke fordi vi var “dannede” mennesker, ville vi ha’ lavet rejehop og skreget af glæde!

Vi var lettede, glade, taknemmelige og samtidig frustrede og vrede.

I 3 år har vi bekymret os, grædt og været fortvivlet fordi vi har haft en kirurg som formanede skræk, dårlig samvittighed og idioti ned over os, hvis vi ikke fik vores søn opereret da han var 6 mdr gammel. – alt imens vores søn altid har vist os at han har det godt og stortrives og alt imens vores intuitioner, observationer og mavefornemmelser stemte overens med vores søns fine trivsel og udvikling.

Vi har lyttet til mange der har holdt på, at de syntes vi skulle få ham opereret med det samme, men har heldigvis også haft vores nærmeste som har bakket op omkring det vi så og oplevede omkring vores søn og dermed  haft forståelse for at vi har fravalgt operation.

Der har været rutscheture op og ned i forhold til om vi skulle lytte til autoriteterne og skide på vores egne fornemmelser og observationer – eller om vi skulle stole på hvad vi fornemmede og observerede og tro på, at vi som forældre formår at træffe rigtige og fornuftige valg for vores børn –

Vores egen læges ord har altid været :

” med mindre der er noget galt med vores søn, mener jeg ikke at man skal vælge operation – der er altid en risici forbundet med operation og det er en vigtig faktor at tænke på.”

Lægen som skulle ha’ haft foretaget trykmålingen gennem kraniet, svarede da hun blev adspurgt om hun kunne garantere at vores søn efter trykmålingen vågnede og var ligeså rask og glad som før:

” nej det kan jeg ikke – der vil altid være en risiko for at han får en hjerne blødning ved sådan et indgreb”

Vi ved at alle situationer er individuelle og vi har dyb respekt for de forskellige valg folk træffer – vi har haft brug for at bearbejde vores historie og vil fortsat hver dag i vores søn’s liv se og observere på både kranie og udvikling- vi vil altid ha’ fokus på at han trives og udvikler sig som han skal, men langt om længe siden hans fødsel, har vi følt ro i maven.

Kranio sakral terapien vil vi fortsat altid bevare i forhold til vores søn – uden dig Trine er vi overbeviste om, at vi ikke havde undgået operation – det er fantastisk hvad du har gjort for vores søn og hvad du fortsat gør hvert halve år, hvor vores søn får en behandling.

Tusind tak for det fantastiske samarbejde vi har – hvor vil vi ønske at læger og kirurger vil finde vejen ud over deres egoistiske fagområde og se hvad godt tværfagligt samarbejde kan gøre.

Og til sidst vil jeg citere den første Kirurg’s ord i forhold til Kranio sakral terapi:

” det er intetsigende voodoo! ”

– jeg kan ikke være mere U-enig!!! Uden Kranio sakral terapien og uden dig Trine, havde vi været ilde stedt!!!

Tak for alt – vores søn elsker at komme ned til dig og han oplever behandlingerne som dejlige og gode oplevelser!

De kærligste hilsner og knus

Kronisk træthedssyndrom – Post traumatisk stress syndrom…..
Jeg er en mand på 53 – der lider meget af stress, som ind i mellem går over i angst uden påviselig grund. Jeg har prøvet mange ting, lige fra nervemedicin til kiropraktor og zoneterapi. Årsagen tror jeg, er mange års stressende arbejde som leder af en virksomhed, hvilket jeg gik ned på for 3 år siden.
Mine symptomer er ud over træthed, angst, uro og let til gråd, at små opgaver er uoverkommelige. Kan slet ikke kende mig selv igen. Er for resten også blevet skilt. Har du et godt råd til mig, så jeg kan blive menneske igen. Ka´ KST hjælpe?

Min erfaring er, at KST har en rigtig god virkning på også langvarig stress. Men det er vigtigt at du finder en KST terapeut, der kan give stillepunkt, spørg terapeuten. Denne teknik afkoder stress-nervesystemet (det sympatiske nervesystem). På den måde er det muligt at komme tilbage til et velfungerende nervesystem – dvs. det der kan få os til at føle ro og glæde, så det er muligt at overskue sin tilværelse.

Mange rygsmerter – mest ned i lænden og benene

Jeg er 51 år og har mange rygsmerter – mest ned i lænden og benene. Er røntgenfotograferet uden resultater. Jeg har svært ved at komme ud af sengen pga. smerter.
Kan det du laver hjælpe? Gør det ondt at blive behandlet?

Det lyder, som dine lændehvirvler har forskudt sig lidt, således at dine spinalnerver – der udgår fra rygmarven – kommer i klemme. Det er det, der giver smerterne i lænd og ben. Det lyder, som noget jeg har en god erfaring med at genoprette.

Behandlingen foregår med meget lette tryk (1-2 gram). Forklaringen er, at når kroppen gør ondt, er man nødt til at behandle blidt, for at musklerne og bindevævet kan slippe på de spændinger, som holder ryghvirvlerne i en skæv position.

Præmatur/kolik, mavetarmproblemer
Min datter er født i uge 34 med en vægt på 1475 gram. Hun har i de første år haft store mavetarmproblemer. Hun er nu 8 år og har igennem sin opvækst haft mange problemer formentlig som følge af den lave fødselsvægt. Søvnvanskeligheder – højst ½ time af gangen i løbet af natten de første år. Hun er meget skrøbelig med et sart sind. Hun er meget sanselig, let på virkelig og har lavt selvværd. Har desværre ikke megen social omgang med sine klassekammerater og føler sig udenfor. Hvordan kan jeg hjælpe min datter?

Det gør mig ondt for din datter. Problemer med mave/tarm i starten af livet kan være med til at starte en ond cirkel. Forklaringen er, at den nerve der skal være med til at berolige os – Nervus Vagus – hvis den på en eller anden måde er kommet i klemme enten under fødslen, i kuvøsetiden eller evt. senere i livet, kan der være startet en ond cirkel. Nervus vagus – afspændingsnerven er samtidig den nerve, der står for fordøjelsen, og er man urolig eller stresset, bliver kroppen nødt til at skifte over til stress-nervesystem. Når kroppen er stresset, er der ikke overskud til at fordøje maden. Når der så kommer mad ned i maven, gør det ondt, fordi fordøjelsen ikke fungerer optimalt. Og når det gør ondt bliver man mere urolig og stresset. Når barnet er helt lille kalder man det kolik.

I første omgang er det vigtigt, at hun får organmassage for at være sikker på, at din datter ikke er urolig og ked af det, fordi hun befinder sig i det forkerte nervesystem. Mange Kranio-Sakral Terapeuter kan organmassage. I skal også være sikre på, at din datters krop/skelet står lige. Skævheder i skelettet kan klemme på den vigtige afspændingsnerve, men også forstyrre hele fordøjelsessystemet med mave og tarme. Det meste af maven fylder i ryggen. Så hvis ryggen er skæv, vil maven også være det. De meget blide Ret Ryg- og Nakke teknikker kan rette skelettet op – vær opmærksom på, at din Kranio-Sakral Terapeut kan disse teknikker.

Sidst men ikke mindst er det vigtigt, at din datter får Stillepunkt for at få afspændt sin lille krop, så den kan komme tilbage til sin optimale funktion. Kroppen ved godt, hvordan det ligger i vores DNA koder – den skal bare befries først.
Jeg ønsker jer held og lykke.

– Jeg har prövet rigtig mange behandlingsformer imod min smerte

Hej Trine

I dag har jeg talt med din søde sekretær Gitte, og jeg har fået en tid som model hos dig.
Jeg hedder Anette Lindblad, bor i Stockholm, men har mine rødder i Silkeborg.
I juli havde jeg kontakt med Ann Lisbeth K. Jensen, som varmt anbefalede dig.
Jeg har store rygproblemer, som blot bliver värre med årene, er födt med skoliose. For 3 år siden bräkkede jeg min ankel og har siden da haft endnu större problem i min länderyg/hofteböjer samt en hälsporre, som ikke vil give med sig.
Jeg har prövet rigtig mange behandlingsformer imod min smerte.
Lige fra akupunktur/fysioterapi inspröjtninger i ryggen med: xylocain/lidokain…..stenhård träning, men ack ingenting bliver bedre!
Da der jo er et stykke vej herfra Stockholm til Silkeborg, har jeg tänkt at anvende min juleferie i november, for at ta en behandling.
Jeg har to spörgsmål til dig Trine:
Om jeg svare positivt på din behandling i uge 45, findes der så den mindste chance for at jeg kan träffe dig endnu en gang i denne uge?
Ligeledes undre jeg om du kender nogen dygtig person i Sverige; som udöver din behandlingsform?
Jeg gläder mig sådan til at möde dig og dine elever, måske kan det åbne en
” ny dör” for mig?
Ser frem til at höre fra dig.

Varme hilsener
Anette Lindblad

Alt godt! Anette
Kære Trine kære kursister
Jeg vil starte med at takke Jer alle for et vældigt specielt møde i november, hvor jeg var model hos Jer i Silkeborg. Som sagt har jeg prøvet de fleste behandlings former igennem årene, imod min dårlige ryg…dog uden større fremgang.
Og ja….så fik jeg behandling af dig Trine hvilken oplevelse det var!!
Jeg kan kort beskrive det, som at hele min krop var ude på en kort……..men vældig intensiv rejse.
Som I alle selv så, blev mit bækken rettet op, med hele 6 centimer. Dette har påvirket min ryg SÅ meget og det betyder at jeg i dag har det meget bedre i min ryg. Fra at tage fuld smertestillende næsten hver dag, er jeg efter din behandling Trine, blevet i princippet helt pille fri
Øvelsen lændedrop, er nu mere blevet en morgen og aften rutine, den øvelse GØR min ryg godt og har stor betydelse for min daglig velvære
Derimod øver jeg stadig på 1001, iblandt går det super iblandt mindre godt, men jeg skal nok få den på plads med tiden
Jeg vil ønske jer alle et fantastisk 2022, med håbet om at alt vil blive lidt lettere hen imod foråret
Et specielt tak til dig Trine, du er en meget speciel kvinde, som jeg er meget taknemmelig over at have truffet ♥️
Varme hilsninger
Anette

Skulderproblemer

En 57årig kvinde kom til behandling, fordi hun havde ondt i skulderen, og havde sovende fornemmelser ud i armen.
Hun havde siddet på kontor i mange år, og var blevet opereret i den ene skulder, men uden så meget held.
Nu var hun bange for, at det skulle gå galt med den anden også.
Hun var rundrygget og havde stort svaj i lænden, sikkert på grund af mange års PC-arbejde.

Efter tre behandlinger samt hjemmearbejde i form af øvelser, var hendes lændesvaj og krumningen i brystkassen blevet mindre. Herved mindskedes presset på den store nerve (n. Brachialis), der går fra skulderen ud i armen.
Hendes udfordring var stadig at lave holdningsøvelserne, så ryggen var så ret som muligt.
Armen gjorde mindre ondt, og hendes hovedpine var væk.
Som ekstrabonus var hendes mave blevet mindre på grund af det mindre svaj i ryggen.

Slidgigt i ryggen
Min kone har så ondt i ryggen. Hendes læge siger, at det er slidgigt, og at hun må lære at leve med det. Er der virkelig ikke noget at gøre ved det? Har du nogen erfaring med slidgigt?

Jeg kan selvfølgelig ikke love noget – men jeg har iagttaget, at de fleste mennesker med slidgigt har en skæv ryg, således at den brusk som er mellem hvirvlerne i rygsøjlen bliver slidt. Mine erfaringer er, at når man retter hvirvlerne med et meget let tryk (en bestemt teknik!), får brusken mulighed for at regenerere sig. Kroppen reparerer sig hele tiden, hvis den får mulighed for det, dvs., hvis der kommer tilstrækkelig ilt og næring til det “sårede” område.
Mange klienter har i løbet af årerne fortalt, at de efter et stykke tid bliver smertefri, og nogle har fået taget røntgenbilleder, der har vist, at brusken mellem hvirvlerne er blevet tykkere.
Behandlingen er meget behagelig, så hvis jeg var dig, ville jeg da prøve. På min hjemmeside under behandlerlisten er der gode behandlere. Du skal finde en, der har taget Ret Ryg- og Nakkehvirvler kursus. Held og lykke.

En 32 årig kvinde, der havde født for 1 år siden, blev ved med at have sovende, smertende følelser ned i specielt det ene ben. Hun var blevet undersøgt, og der var tilsyneladende ikke noget galt. Smerterne i benene begrænsede hende så meget, at der måtte gøres noget, – og det noget var mig….  ?

Hendes bækken sad helt skævt.
Det lykkedes med de bløde KST-teknikker at rette bækkenet og løsne på de muskler, som havde holdt bækkenet i den skæve stilling.
Den ikke anatomisk korrekte stilling gjorde, at især den tykke Ischiasnerve og de øvrige nerver ned i benene, kom i klemme – og det gør så ondt!

Smerterne forsvandt efter 2 behandlinger + nemme hjemmeøvelser.

E- fra mor

Min søn var i dag til EEG, og for at få ham til at ligge stille, brugte jeg KST-grebet på næsen og panden – det du har vist mig. Og tænk dig – hun kunne se på EEG´et at han slappede af, “sov i vågen tilstand” – som hun vist forklarede det med! Ret dejligt at vide, at det kan aflæses “naturvidenskabeligt” – selvom ritualer, og vanens magt, sikkert også har meget at sige, så alligevel. Hun var ret imponeret! Så stor tak til dig for “grebet”.
En lille dreng med epilepsi, forsinket motorisk udvikling, med bækken- og benproblemer, hyperaktivitet, osv., som sandsynligvis skyldes en præmatur fødsel, har haft utrolig meget glæde af KST. Pudsigt nok, er det frontalløsningsgrebet (børne-), som næsten hurtigere end CV-4 og sacrum-greb straks sender ham i stillepunkt. Hans mor er sygeplejerske, og jeg har lært hende grebet. Hun har nu selv taget kurset.

Tarmbetændelse

En 27 årig hestepige kom til behandling. Hun havde fået konstateret tarmkatar, efter at hun et år havde haft mange diarreer. Hun fik en del medicin for at holde sygdommen nede.
Hun ville gerne leve et normalt liv og spurgte, om man kunne gøre noget.

Pigen havde overstrakte knæ, hvilket gav meget lændesvaj, så selvom hun var en slank pige, hang maven alligevel. Dét gjorde, at overgangen mellem tynd- og tyktarm (ileocoekalklappen) havde svært ved at lukke tæt, hvorfor bakterierne i tyktarmen kan komme ind og forstyrre det meget specialiserede arbejde, som tyndtarmen laver. Konsekvensen heraf er ofte diarré og ondt i maven.
Derudover gør svajet, at tyktarmens to ophæng (i højre og venstre side ved de nederste ribben) får en mere spids vinkel. Dette kan give forstoppelse, som kan komme skiftevis med diarreerne.
Pigen fik 3 behandlinger, hvor hun fik rettet kroppen op samt organmassage.
Hendes udfordring var de overstrakte knæ, men ved hjælp af knæbind og øvelser for lænden fik hendes fordøjelsessystem det bedre.
Hendes udfordring er stadig at ændre på den belastende kropsholdning, men det bliver bedre og bedre.

Tænderskæren og hovedpine
Hos min tandlæge har jeg fået konstateret et meget stort slid på mine tænder, pga. at jeg skærer tænder især om natten. Tandlægen siger, at jeg skal have en bideskinne. Jeg har hørt, at den godt nok beskytter tænderne, men ikke befrier mig for den voldsomme hovedpine, jeg ofte vågner med om morgenen. Kan en KST terapeut hjælpe mig?

Du har ret, bideskinnen hjælper ofte til at beskytte tænderne, men ikke på vanen med at skære og bide tænderne sammen. Man har et udtryk, der siger ”at bide tænderne sammen og klare det”. Men ofte er det blevet til en vane, så man gør det helt ubevidst også om natten. Den muskel, der er hovedansvarlig for sammenbiddet, hedder masseter musklen og er den vigtigste tyggemuskel. Den regnes for den stærkeste muskel i kroppen – i forhold til sin størrelse på ca. 7 gange 4 cm. Den har et tryk på 75 kg, og kan klare at være spændt næsten hele tiden uden kramper. Når du leder efter en KST terapeut, skal du spørge om vedkommende kan løsne masseter musklen med den blide teknik. Det har jeg mange års gode erfaringer med. Du skal huske, at terapeuten skal lære dig selv at løsne musklen, da det i begyndelsen er vigtigt at gøre det flere gange om dagen for at bryde vanen. Det er så befriende, når musklen slipper sin spænding. Held og lykke.

Tinnitus
Jeg har i de sidste 2 år lidt en del af tinnitus på højre øre. Jeg har været til undersøgelse på sygehuset. Der var intet unormalt. Det er værst, når jeg har travlt og er stresset.
Har du erfaring med, om KST kan hjælpe på problemet?

Det lyder, som om din tinnitus er stressrelateret. Det er den form for generende lyde i det indre øre, som KST har bedst resultater med. Forklaringen er, at med stillepunkts teknikken “tømmer” man kroppen for stress. Dvs. at afspændingen gør, at kroppen/nerverne får mulighed for at regenerere.

En anden mulighed er at løsne de muskler, der sidder omkring det indre øre. Det kan lette presset på de nerver, der kan være årsag til tinnitussen. Det er vigtigt at finde en behandler, der kan Stillepunkt, og har kurset Kranio-Sakral Terapi IV, der indeholder teknikker til at løsne omkring det indre øre.

Den form for tinnitus der er forårsaget af støj/musik, er ofte den sværeste at gøre noget ved. Årsagen er, at de fine små hår, som er inde i sneglen i det indre øre, knækker og har svært ved at rejse sig igen.
Det er svært at undgå, især hvis det hører til ens job – som fx musikere, håndværkere, men også pædagoger og lærere. Og som nu gruppen af mennesker, især de unge, der bruger MP3 afspillere med høj musik.