HVORDAN FOREGÅR KRANIO-SAKRAL TERAPI?

Behandlingsformen består af forskellige teknikker, der alle har ”det blide tryk” til fælles. Det vil sige, at terapeuten med meget let hånd og blide fingre trykker eller masserer specielle steder på klientens hoved, nakke, ryg og korsben.

I mange tilfælde vil klientens bækken, ryghvirvler og nakkehvirvler være skæve. Det kan begrænse Kranio- Sakral Terapi behandlingens effekt betydeligt. I givet fald vil terapeuten først rette skævhederne op. Også den behandling er kendetegnet ved ”det blide tryk”.

Det er i øvrigt yderst behageligt at modtage en KST behandling. Klienten vil opleve en dyb form for afspænding. Ikke mindst, når terapeuten giver sin klient det såkaldte stillepunkt – en lille let søvn som en dvaletilstand, hvor kroppen slapper 100 % af.

Under behandlingen ligger klienten på en briks, typisk på ryggen og med tøj på. Ved opretning af bækken, ryg- og nakkehvirvler ligger klienten både på ryggen og på maven, og med løs/afført skjorte eller bluse. Børn og især spædbørn kan også modtage behandlingen siddende eller på armen af pårørende eller terapeuten.

En behandling varer typisk 1 time for voksne, ½ time for børn og 20 minutter for babyer. Behandlingens effekt kan normalt opleves allerede efter første behandling. I mange tilfælde vil 2-3 behandlinger gøre underværker. Afhængig af klientens tilstand kan det være nødvendigt med flere behandlinger.

Se video om KST behandling